GrapplingKids

BJJ Kids Varberg

Träningstider 17:30-18:30

De två första tillfällena är gratis.

Åldersgrupp: 7-12 år

Träningskläder: Gi

Anmälan: Via Facebook

Lös medlemskap här

Om Gappling kids & BJJ KIDS Varberg

Introduktion:
Grappling kids är MMA Varbergs träningsgrupp för barn mellan 7-12 år. Träningen är grapplingbaserad, och bygger på träningsmetodik och teknik ifrån Brasiliansk Jiu-Jitsu och Submission Wrestling.
Träningen fokuserar mycket på att lära barn kroppskontroll, koordination, smidighet, rörlighet och balans. Detta vävs in naturligt i form av lekar och motoriska övningar som tillsammans ger barnen en god grund och insyn i vad Brasiliansk jiu-jitsu är.

Klubben:
MMA Varberg är en kampsportsförening som tränar olika stilar. Vi erbjuder Brasiliansk jiu-jitsu, Submission Wrestling, Shootfighting och stående kampsport (liknande Thaiboxning och Sanshou.) Våra medlemmar har tävlat och tagit medaljer i bland annat Thaiboxning, Sanshou, Kickboxning, Brasiliansk jiu-jitsu och Submission Wrestling.

Träningen:
Målet för barngruppen är framförallt att barnen ska ha kul tillsammans, i en trygg miljö. Vi vill också att barnen ska få en god insyn i vad Brasiliansk jiu-jitsu och Submission Wrestling innebär. Vi har i den här gruppen tagit bort alla former av ledlås och strypningar. I grapplingsporter förekommer inte heller några former av sparkar eller slag. Vi framhåller också vikten av allmän idrott och uppmanar barnen till att testa på olika sporter för att få en så allmänidrottslig grund som möjligt. Hos oss är det inga problem att träna andra idrotter, vi ser det bara som positivt.
Skillnaden mellan vår sport och andra traditionella kampsporter är att vår träning bygger mycket på träning i rörelse, med motstånd, istället för att träna tekniker statiskt utan motstånd.

Nu finns Grappling kids t-shirt att köpa!

Rebelz erbjuder bra utbud av GI & träningskläder

error: Content is protected !!