GrapplingKids

Terminsstart 23:e Januari 2024

Som nybörjare kommer man i oömma träningskläder och vattenflaska.

BJJ Kids Varberg
7-9 år

Tisdagar och Torsdagar
Träningstider 17:30-18:30
BJJ Kids Varberg
10-12 år

Tisdagar & Torsdagar
Träningstider 18:30 -19:30

BJJ KIDS Varberg

Introduktion:
BJJ kids är West Coast Jiu Jitsu´s träningsgrupp för barn mellan 7-12 år. Träningen är BJJ, och bygger på träningsmetodik och teknik ifrån Brasiliansk Jiu-Jitsu och Submission Wrestling.
Träningen fokuserar mycket på att lära barn kroppskontroll, koordination, smidighet, rörlighet och balans. Detta vävs in naturligt i form av lekar och motoriska övningar som tillsammans ger barnen en god grund och insyn i vad Brasiliansk jiu-jitsu är.

Klubben:
West Coast Jiu Jitsu är en kampsportsförening som tränar olika stilar. Vi erbjuder Brasiliansk jiu-jitsu, Submission Wrestling. Våra medlemmar har tävlat och tagit medaljer i bland annat , Brasiliansk jiu-jitsu och Submission Wrestling.

Träningen:
Målet för barngruppen är framförallt att barnen ska ha kul tillsammans, i en trygg miljö. Vi vill också att barnen ska få en god insyn i vad Brasiliansk jiu-jitsu och Submission Wrestling innebär. Vi har i den här gruppen tagit bort alla former av ledlås. I grapplingsporter förekommer inte heller några former av sparkar eller slag. Vi framhåller också vikten av allmän idrott och uppmanar barnen till att testa på olika sporter för att få en så allmänidrottslig grund som möjligt. Hos oss är det inga problem att träna andra idrotter, vi ser det bara som positivt.
Skillnaden mellan vår sport och andra traditionella kampsporter är att vår träning bygger mycket på träning i rörelse, med motstånd, istället för att träna tekniker statiskt utan motstånd.

Vi vill ta tillfället i akt att förtydliga och förklara våra beslut när det gäller gruppindelningen för barnen i vår förening. 

Vi är medvetna om att det kan finnas frågor och funderingar kring vilken grupp barnen ingår i, och när de ska byta grupp.

Vår gruppindelning bygger främst på biologisk ålder snarare än enbart på kronologisk ålder. 

Det finns också en social aspekt att ta hänsyn till, och avgörandet är inte alltid helt friktionsfritt. Vi förstår att varje barn utvecklas i sin egen takt och att det kan finnas skillnader baserat på när på året de är födda, bland annat. Därför är det viktigt för oss att ta hänsyn till varje individs mognadsnivå för att skapa en positiv och givande upplevelse för alla. 

Det är inte enbart åldern som styr besluten kring gruppindelning. Vi överväger noga varje barns fysiska och emotionella utveckling för att säkerställa att de hamnar i en miljö där de kan trivas och utvecklas på bästa sätt. Det kan vara så att ett barn som är fött sent på året, trots sin ålder, ännu inte har uppnått samma mognadsnivå som andra barn i den äldre gruppen. 

Vårt främsta mål är att skapa en trygg och stimulerande miljö där varje barn kan blomstra. Vi är alltid öppna för dialog och vill gärna diskutera individuella behov och överväganden med er för att säkerställa att alla förstår våra beslut och känner sig trygga med gruppindelningen. 

Tack för ert förtroende och samarbete.

 

 

Rebelz erbjuder bra utbud av GI & träningskläder

error: Ajjabajja, Hemligheten är träna hårt! ;) Klicka på medlemskap