Info

MMA Varberg – Träna i Varberg

Mixed martial arts – MMA Varberg

Hos oss kan du träna submission wrestling och MMA. Vi tar löpande emot nybörjare och du behöver absolut inte ha någon tidigare erfarenhet av kampsport. Vi har dock satt en åldersgräns på 13 år, det har ingenting med sportens natur att göra utan det beror helt enkelt på att träningen kräver en viss fysisk mognad för att kunna genomföras till hundra procent. Vi som instruerar har många års kampsportsutövande bakom oss och vi har med framgång tävlat i bland annat kickboxning, submission wrestling, thaiboxning och shootfighting.

Våran träning fokuserar mycket på den fysiska uppbyggnaden av individer varvat med teknikträning i något lugnare tempo. Vare sig du är intresserad av att börja tävla eller bara vill träna för att stärka din kropp och själ så har vi garanterat något att erbjuda.
I början av din träning behöver du endast ha med dig en vattenflaska och oömma träningskläder (gärna shorts och t-shirt).

God kamratskap, härlig stämning och svettig träning utlovas. Välkomna!

 

Om Submission Wrestling


Submission wrestling (även kallat för Grappling och No-Gi Jiu Jitsu) är en modern, hybridkampsport med kast från Judon, nertagningar från brottningen, svep och chokes från Brazilian Jiu Jitsu, lås från Shooto och Shootfighting m.fl.

Förenklat går sporten ut på att tvinga sin motståndare att ge upp utan att använda sparkar eller slag. Grepp, kast, chokes och lås är tillåtna. Vinner gör man på submission (avslut) eller poäng. Submission Wrestling är, precis som shootfighting, en tävlingsidrott och det förekommer inga graderingar eller liknande.

Submission Wrestling utövas över hela världen och det finns tävlingar för alla nivåer. Federation of Associated Wrestling Styles (FILA) anordnar Grappling VM årligen. FILA är den största organisation med bl.a. OS grenar.

 

Om MMA


År 648 f.Kr introducerades sporten ”Pankration” (Grekiska för ”alla krafter”) i de Olympiska Spelen. Sporten kan beskrivas som en blandning av boxning och brottning och blev med tiden den mest populära grenen i de Olympiska Spelen. Stående kamp och boxning var vanligt men ofta avgjordes matcherna på marken där både olika typer av lås och slag var tillåtna.

Modern Mixed Martial Arts (MMA) är designad för sparring och tävling och ambitionen är att ha så få tekniska begränsningar som möjligt men samtidigt säkerställa att ingen utövare skall få allvarliga skador. I allmänhet är boxning (Kickboxing och Muay Thai inkluderat), brottning (Fristil och Grekisk-Romersk samt i viss utsträckning Judo) och grappling (Brazilian Jiu-Jitsu samt i viss utsträckning Sambo) de tre stilar som utgör kärnan i nästan all modern MMA. Inom såväl västerländska som österländska kampsporter fostras utövarna i en anda av respekt, ödmjukhet och fair play, så även inom MMA som har sitt ursprung i båda dessa traditioner.

MMA är uteslutande en tävlingsidrott, det betyder alltså att det inte finns några graderingar eller klassisk självförsvarsträning. Det här betyder inte att man måste tävla för att träna, det går utmärkt att träna MMA i motionssyfte eftersom träningen är mycket allsidig och på ett effektivt sätt bygger upp koordination, styrka, explosivitet och smidighet.

Om Brasiliansk jiujitsu i Varberg

(BJJ) är en brasiliansk kampsport utvecklad ur judo som i sin tur utvecklats av Jigoro Kano ur den traditionella japanska jujutsun. Brasiliansk jujutsu kallas ibland även Gracie Jiu-Jitsu, eller BJJ.

 

1 kommentar

Gabriella Rosander · 2 oktober, 2017 kl. 10:35

Hej! Jag är sugen på att börja med någon form av kampsport, och undrar hur det fungerar när man vill börja hos er? Har ni både mma klasser och bjj klasser?

Lämna ett svar

Platshållare för profilbild

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

error: Ajjabajja, Hemligheten är träna hårt! ;) Klicka på medlemskap